SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady SPAZ Poděbrady

Kronika

7. relaxační pobyt s psychomotorickými cvičeními

Rok 2020 si jistě všichni budeme navždy spojovat s epidemií koronaviru a omezeními, která v boji s epidemií byla přijímána. Z uvedených důvodů nebylo mnoho příležitostí ke společným akcím, řada zájezdů a pobytů byla postupně přesouvána a posléze i zrušena.
Přesto se podařilo v období uvolnění realizovat ve dnech 31. srpna až 4. září 2020 již 7. relaxační pobyt s psychomotorickými cvičeními, a to v hotelu Kouty v Rejčkově nedaleko Ledče nad Sázavou. Po příjezdu jsme zjistili, že v celém hotelu s kapacitou cca 100 míst jsme sami.

Náš denní program tradičně začínal před snídaní ranní rozcvičkou s protahovacími cviky pod vedením našeho oblíbeného cvičitele p. Jaroslava Richtera. Po snídani jsme pokračovali psychomotorickým cvičením v duchu hesla „Jsme veselí, jsme hraví“. Odpoledne bylo vždy vyčleněno výletům po okolí. Večery pak hrám a cvičením zaměřeným na paměť, postřeh a kombinační schopnosti.
V den příjezdu jsme po obědě vyrazili přes Rejčkov hledat Čertův kámen. Díky našim orientačním schopnostem, práci s mapou a navigací a v neposlední řadě i díky náhodě jsme nakonec Čertův kámen našli a na důkaz toho jsme pořídili skupinové foto. Druhý den jsme se vydali na vrch Melechov. Cestou nás však zastihl silný déšť. Přesto jsme dosáhli vrcholu Melechova a došli i k bývalé rozhledně. Celí promočení jsme se vrátili zpět do hotelu. Potvrdilo se, že skupina byla složena ze silných jedinců, všichni jsme to přežili bez následků.
Ve středu nás počasí odškodnilo za předchozí den. Sluníčko nám svítilo na cestu po celou dobu. Cesta vedla přes Rohuli a Koňkovice do Smrčné. Tam se skupina rozdělila na dvě poloviny. Ti rozvážnější pokračovali na vlakové nádraží ve Smrčné, odkud odjeli do Ledče, ti odvážnější se vydali podle Sázavy na Stvořidla. Kupodivu byla cesta po předchozím vydatném dešti až nečekaně v dobrém stavu, takže jsme v pohodě došli do Stvořidel, odkud jsme vlakem dorazili do Ledče za naším předvojem a společně pak autobusem zpět k hotelu Kouty. Ve čtvrtek jsme absolvovali výlet v blízkém okolí hotelu spojený se soutěží a následným luštěním křížovky na základě vyhledání lístků s příslušnými indiciemi.
V pátek dopoledne ještě před odjezdem jsme vyběhli do blízkého lesa podívat se po nějakých houbách, ale marně. V lese nebyla ani prašivka. Ale houbaření nebylo cílem tohoto pobytu. Tím bylo strávit příjemný týden spojený s aktivitami přiměřenými našemu věku, což se podařilo.
PS: Den před naším odjezdem do hotelu přijela skupina zaměstnanců nějaké firmy na tzv. teambuilding. Byli to samí mladí, krásní, sebevědomí a perspektivní lidé, a když jsme je sledovali, dělali téměř totožné věci jako my. Takže nevím, bylo to přiměřené našemu nebo jejich věku?
S pozdravem - Na shledanou v lepších časech

Otta Mojžíš, 30. 10. 2020 (upraveno), 19 čtenářů
Nejnovější komentáře




Odpověď prosím zadejte číslem.

Přidat komentář

K tomuto článku dosud nikdo nenapsal žádný komentář.

Novinky

Náhodné fotky

Pohled do sálu (Výroční členská schůze)

Občerstveni (Výroční členská schůze)

Klášter (KURORT OYBÍN)

 

Počet návštěv: 34 121